Jag är inte särskilt intresserad av glittrande smycken, men är det däremot en glittrande insekt så går jag igång på direkten! De är så oerhört fascinerande varelser. Helt fantastiskt vackra i all sin självklara komplexitet. Och färgerna, färgerna! Utan den minsta ansträngning med varken kemikalier eller kläder så glittrar, gnistrar och blänker dem som om de vore naturens egna ädelstenar. De är naturens egna ädelstenar. Dyrbara. Och så vackra.

Turligt nog har jag lyckats överföra min entusiasm för insekter till mina barn. Ser vi något som kryper så kastar sig samtliga ner på knä och sträcker fram en hand i hopp om att få känna kittlande små ben som kryper längs handryggen. Så här om dagen blev vi alldeles till oss när denna skönhet slog sig ner på min hand.

En Guldbagge. En riktigt guldbagge.