Kroppen är vårat verktyg till livet. Det är genom den vi kan känna, älska, lukta, smaka, sjunga – allt det som vi varje dag gör och som tillsammans utgör Livet. Oavsett vilken form vår kropp har så använder vi den utefter bästa förmåga till att leva det liv vi lever.

Benen gör att du kan gå dina morgonpromenader i skogen. Eller dansa hämningslöst. Oavsett om de är välsvarvade, mulliga eller muskulösa. Näsan med tillhörande nervsystem möjligör att du kan njuta av de första sommardofterna. Spetsig, uppåtriktad eller brutalt stor – formen är av mindre betydelse när du ska snusa in den söta doften av en liten bebis. Eller en knasig katt. Formen på mage, höfter och rumpa har ingen betydelse för att du ska kunna känna närheten från en annan människa. Eller för att du ska kunna skratta tills tårarna sprutar och magen krampar. Glädjen finns inte i formen.

Ibland går kroppen sönder eller blir sjuk. Det brukar vara först då vi inser vilken betydelse ögonen, fötterna, en arm, hjärtat eller tarmsystemet har för att vi ska kunna leva det liv vi vill. Så låt inte någon banka i dig sådanna dumheter som att din kropp borde se ut på något annat sätt. Kroppen är vårat verktyg till livet och formen är av mindre betydelse för att du ska kunna leva ett lyckligt och innehållsrikt liv. Utefter dina värderingar.
Så släng alla veckomagasin och bantningspreparat. Din kropp är fantastisk! Så ta för guds skull hand om den. Som sagt – den är ditt verktyg till livet.

Tack Konstgrepps-Karin för ett viktigt inlägg om att skapa sin egen verklighet.