Mina sågskyddsbyxor fick en tvåa i besiktningen av säkerhetsutrustningen på grund av ganska stora hål i överdragstyget. Jag tror att besiktningsmannen övervägde att underkänna dem, men sa ändå att om jag lyckades laga dem så var de godkända. Så inför helgens stundande kursdag, så var jag tvungen att ta fram nål och tråd och mina superkvinna-egenskaper.

Jag vill dock poängtera att byxorna är ärvda och att hålen följde liksom med på köpet. Det är alltså inte jag som brukar såga mig i benet. Men likt förbannat är det jag som får laga. Hur som helst…

Det kan var lite meck med att laga sågskyddsbyxor, då man inte får sy fast överdragstyget i skyddslagret. Det tar bort funktionen, så passa er för det! Hål som då sitter ganska högt upp på benet kan vara svåra att komma åt med symaskin. Så var fallet med dessa  och då är det bara att lägga benen i kors och ta till nål, tråd och handkraft.

Ett kraftigt tyg på insidan, kreativa stygn och en dust av lite kvinnliga superkrafter så… tada! Som nya!

Och återigen har superkvinna slutfört uppdraget.