För alla er som inte har möjlighet att själva gå på spårjakt i skogen, tänkte jag nu ta med er på en tur. Det är nog en av de bästa sakerna med vintern; det är så lätt att spåra alla möjliga djur och andra konstiga varelser. Ingen kan beträda markerna här omkring utan att lämna ett spår. Spännande. Ja, det skulle vara om man flyger då. Nu tänkte jag att ni skulle få gissa vilket djur det här är:

Här har djuret legat och vilat sig. Det är en stor och en liten. Väl uttänkt viloplats då det finns lite fällda träd omkring. Jag menar, vem vill inte ligga och ta igen sig och samtidigt tugga på något gott?
Som en björkkvist exempelvis, med lite iskristaller på. Själv tycker jag att det ser ut som
en salt pinne, vilket jag själv nog skulle föredra om jag fick välja. Tyvärr kan inte dessa djur göra det valet. För det växer ju inga salta pinnar i skogen. Inte här i alla fall. Men frågan är om de inte hade valt björkkvisten ändå…eller? Kanske borde göra ett expriment?

Hur som helst, det som kommer in måste komma ut och då kan det se ut så här. Så vilket är djuret? Stjärna i kanten om du klarade det på bara det två första bilderna. Om du vill kontrollera ditt svar eller inte har en aning om vilket djur som lämnar sånna här spår, så får du det rätta svaret här.