Men busskuren då? Vart är den? En av de vanligaste frågorna bland dem som varit här och hälsat på de senaste veckorna. Jag kan nog faktiskt påstå att det är den vanligaste frågan efter; Gick allt bra under förlossningen? Vilket påvisar vilket oerhört intresse och behov det finns av en busskur här ute i skogen.

Så jag tänkte därför släppa bomben. Berätta sanningen om busskuren. Dess uppkomst, levnadstid och förfall. För busskuren finns inte längre, vi har rivit den. Det smärtar att göra er besvikna, men så är den bittra sanningen.

Och från början var det inte riktigt tänkt till att vara en busskur. M hade byggt den som tillhåll för renovering av vår gamla vedspis. Men sen visade det sig att vi kunde fixa i ordning vedspisen utan att behöva släpa ut den. Det var då som kuren blev utsmyckad med kristallkronan, då det blev perfekt arbetshöjd för rengöring av alla skrymslen och vrår. Sen tyckte vi liksom att busskuren hade gjort sitt. För det kom aldrig någon buss, och lär nog heller aldrig göra det.

Men kanske återuppstår den någon gång i framtiden, om efterfrågan är tillräckligt stor. Och frågat efter den är det ju redan flera stycken som har gjort. Kanske finns det ett behov av en busskur här ute ändå. Man ska aldrig säga aldrig.