Jag vet med all säkerhet att majoriteten av er har upplevt det.

En kall vinterdag. Du kämpar dig uppför pulkabacken, flåsandes. Med tunga steg tar du dig uppför, trots fötterna som hela tiden sjunker ner i snön. Irriterande. Du vill ju upp och åka nu! Pulkan känns som bly bakom kroppen. Du känner hur du svettas i dina tjocka, otympliga vinterkläder som frasar för varje steg du tar. I nacken och runt handlederna är du alldeles blöt och kall av snön som letat sig in. Vantarna är tunga av väta, både utifrån och inifrån. Det känns som en evighet att ta sig uppför backen, sen är du nere igen på ett kick. Och då är det bara att börja traska igen. Evighetens svettiga marsch i alldeles för varma vinterkläder.

Majoriteten tycker nog att pulkaåkning hade varit en bra mycket roligare aktivitet om man sluppit allt det där. De otympliga och varma kläderna. Fötterna som sjunker ner i snön. Den isande snön i nacken.
 
Och vet du vad, jag vet ett sätt. Ett sätt att komma ifrån det där, men ändå få ut det bästa av pulkaåkningen – åk pulka på sommaren istället! Allt du behöver är en pulka, en nedförsbacke och en rulle av sån där plastmatta som man lägger runt husgrunden för att motverka fukt. Sen är det bara att kasta sig iväg och låta fartvinden blåsa i håret. Trevlig åkning!