Idag börjar några jobba efter årets semester. Igår njöt jag och Knådden av blåbär direkt från snåren ute i skogen. Häromdagen plockade vi gula kantareller. Gräset är slaget, kvällarna börjar bli mörka och de där ljuvliga, ljusa och fräscha dofterna är borta. Det ljusgröna, unga och livliga färgprakten har bytts mot en mörkare, dovare och – som den antagligen skulle benämnas i inredningssammanhang – mognare nyans.

Början på slutet av sommaren är här, vare sig vi vill eller inte. Trots att semestersverige kokar av olika sommarevenemang och turister, så smyger sig en annan årstid på, nästintill omärkbar. Så kom ihåg att njuta av de ljumma kvällarna, bada trots att vattentemperaturen säger dig något annat, ät ute, sov ute och ge blanka fan i alla de där måstena som du egentligen kan göra sen. Sen när hösten är här. För det är den snart.

Men fram tills dess så är det mycket som den här sommaren skall ge dig. Eller snarare mycket som du ska ta av den här sommaren. Allt det där som du ville göra, bara sommaren kom – varför gör du inte det idag? Eller planerar in det på din nästa lediga dag?

Just det. Det är bara att sätta igång. Nu på en gång. Det kommer aldrig något bättre tillfälle och sommaren är här. Än så länge.