Istället för att lägga dyra pengar på kurser i mindfullness, så kan ni få ta del av några av Knåddens övningar. Så varsågoda, det är bara att flyta med.

Sätt dig på backen i en solglänta. Hur känns torrt, gammalt gräs? Hur låter det? Hur känns en lurvig kattsvans i nacken? Solen mot kinden? Hur luktar det?

 Hur känns grus och sand? Känn kornen som rinner mellan fingrarna. Hur låter det? Känn den fuktiga doften och kylan mot fingrarna. Hur smakar det? Nehej, man fick tydligen inte testa med alla sinnen…får testa senare när hon tittar bort.

Hur luktar en hög med tallkvistar? Hur känns det att sitta i den? Hur känns barren? Känn de små skräpen som faller från kvistarna. Svikten i grenarna.

Så. Det var allt från dagens mindfullnessövningar. Och om ni nu inte hade möjlighet att ta på gräs, grus och tallkvistar så borde ni som vuxna iallfall kunna föreställa er. För ni har upplevt det förut. Känslan. Dofterna. Ljuden.

Kan ni inte det så är det dags att gå ut i skogen. Lämna mobilen och alla andra möjliga apparaturer hemma. Låt tankar och kropp komma takt igen. Dags att återupptäcka världen!