Livskraft i samspel

Konsten att koka kaffe

Det är en konst att koka gott kaffe. En konst som jag har försök lära mig på egen hand, utan större framgång. Det har blivit för starkt. Eller för svagt. Men framför allt för beskt. Smakat rävgift, helt enkelt.
Och sånt kan jag ju inte bjuda gästerna på när de har letat sig hit ut till skogen. Så jag gjorde det enda rätta och frågade en expert. En expert som bott här ute i skogen längre än mig och som lärt sig den här konsten med att bjuda gästerna på gott kok-kaffe.
Så jag fick ta del av hemligheten. En hemlighet som är alltför värdefull för att inte sprida vidare. Alla är förtjänta av en god kopp kok-kaffe! Så här kommer den, hemligheten;
koka upp vattnet och häll därefter i kaffet medan vattnet kokar. En slätstruken skopa per kaffekopp. (och då räknar jag med att en kaffekopp är 1,5dl och inte en sån där stor balja!) När allt det torra har blötts upp, tar du av kannan från spisen och låter det stå och dra. Tidsperspektiviet här är en smaksak, men sumpen bör åtminstonde få sjunka till botten. Häll upp och njut!

2 kommentarer

  1. Hushållerskan

    Äntligen! Som jag har längtat efter denna release, kok-kaffe-älskare som man är! 🙂

  2. Anonym

    Kul att kaffekonsten sprids! Grannfrun

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Slaktarn´s Gård

Tema av Anders NorenUpp ↑