Livskraft i samspel

Längtan.

Jag längtar efter en tvättstuga med groventré. Jag längtar efter en hall där jag kan böja mig ner utan att riskera att slå i rumpan i väggen och därmed huvudet i den andra. Jag längtar efter utrymme att organisera overaller, stövlar, mössor och de där förbannade vantarna som någon hustomte sprider omkring lite varstans. Jag längtar efter en trapp som inte är en stege, en garderob som inte är en tändsticksask och ett badrum som inte är en tvättstuga. Jag längtar efter någonstans att ställa upp min symaskin. Jag längtar efter björkar som börjar knoppas, jackor som kan läggas undan och fröer som börjar gro. Jag längtar efter kokkaffe i solen, fuktigt gräs mellan tårna och vårfåglarnas kvitter. Jag längtar efter hammarslag som ljuder genom skymningen. Den där sista stunden på dagen när vi tar ett steg tillbaka och ser vad vi åstadkommit, tar varandras händer och inga ord behövs.

Och det är en ganska skön känsla ändå, att längta. Det ger en drivkraft, en förväntan, en vägledning. För jag vet att det kommer en dag när allting det där bytts ut mot någonting annat. När vi nått fram, och har nya drömmar i sikte. När vi kan ta ett steg tillbaka och känna att det här gjorde vi bra. En dag längtar vi efter något annat. Men just nu längtar jag efter produktiva dagar med huset. 

Vad längtar du efter?

10 kommentarer

 1. Anna Helgesson

  Det kommer Stina! Ni har det tufft just nu men det kommer att bli bättre. Jag ser upp till folk som bygger nytt. Det krävs folk som är av rätt virke, ursäkta vitsen, för att genomföra sådana projekt. Fantastisk prestation!
  Hur går det med ditt skrivande? Har du tid till det mitt i allt byggande?

 2. Kim M. Kimselius

  Tänk vilken glädje när allt är klart och alla de här problemen bara är minnen, något du kan skratta åt medan du njuter av de nya utrymmena.
  Kram Kim 🙂

 3. Maria

  Så fantastiskt härligt när det är klart och man kan bo och leva i det nya man skapat precis som man vill ha☺ jag längtar efter att bara bo några månader för att sedan få tillbaka fixarglödjen och börja renovera igen och längtar efter att ännu mer få lära känna lilla hugo☺

 4. Eva Ullerud

  Längtan är bäst! Jag längtar efter helgen och att kunna skriva.

 5. John Nixon

  Jag längtar efter soliga dagar och kaffe på utomhus kafféer, och första gröna blad på boken och kastanjen, och och att får bra återkoppling på min senaste manus idér.

 6. SlaktarStina

  Tack för att du delar med dig! nu blir jag nyfiken på dina manus idéer…. hoppas du får gehör!

 7. SlaktarStina

  Ja, längtan ska verkligen inte underskattas, på något sätt gör den en stor del av tillvaron!

 8. SlaktarStina

  Tack för att du delar med dig! Gällande Hugo så har då något fantastisk häftigt framför dig, de blir bara mer och mer spännande med tiden.

 9. SlaktarStina

  precis så!

 10. SlaktarStina

  Njae, njo, lite skrivande blir det, men det är i ärlighetens namn inte bygget som sätter stopp i första hand…det har rörts om mycket i livets gryta den senaste tiden, men nu börjar jag landa. Tror jag. Bara att bestämma sig för ATT skriva satte igång en hel massa annat, men det känns bra och skrivandet finns alltid med som en viktig del.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Slaktarn´s Gård

Tema av Anders NorenUpp ↑