Jag tycker inte att shoppa. Ibland inbillar jag mig att jag gör det, men de gångerna kommer allt mer sällan, ty jag har börjat insett sanningen. Shopping är inte min grej. Detta anti-intresse delar jag knivskarpt med Magnus. Vi får liksom kliande utslag och lite lätt feber vid blotta tanken av att gå till ett stort shoppingcenter och strosa omkring i hopp om att hitta något mer eller mindre odefinierat.

Att dessutom göra det tillsammans med tusentals andra stressade, svettiga människor med en hop bjällerklangsljud i bakgrunden…..ja usch, jag riktigt känner hur det börjar klia på kroppen. 

Så därför, för att leva lite på kanten, tänja våra gränser, våga göra något som skrämmer oss, för att utvecklas som personer – så begav vi oss ut för att handla diverse saker. På en lördag. Två veckor innan julafton. Med en 1½ åring i släptåg. Familjen Skogstomte i storstan.

Det skulle kunna komma en riktigt dråplig historia här nu. En om hur vi blir inlåsta i vår egna bil, eller vad som helst annars som brukar kunna hända när vi ska ut på okänd mark. Men jag måste göra er besvikna, för det gick riktigt bra.Vi överlevde helt enkelt. Så därför tänkte jag dela med mig av några punkter som kan bli livsavgörande om det vankas shopping.

1 – Se till att samtliga magar är mätta och belåtna när ni åker hemifrån.

2 – Ladda väskan med allt tänkbart ätbart. Funkar som ett första-hjälpen-kit när humöret börjar tryta, för både stora och små. Funkar även bra som muta! Till både stora och små.

3- Lägg upp en väl genomtänkt plan över vad som skall handlas, vart det ska handlas och sätt detta sen i prioriteringsordning. Samtliga familjemedlemmar bör vara införstådda med att planen ej kan frångås, oavsett omständigheter. Om det trots allt skulle behövas, använd dig av mutan under punkt 2.

4 – har ni missat punkt 2, se till att ha en plan B.

5 – Använd effektiv deo.

6 – Skulle ovanstående punkter inte fungera och du känner irritation, frustration och får en lätt klåda på kroppen av all den idioti som pågår runtomkring dig – åk hem. Och kom ihåg att allt, ALLT, går att handla på nätet.