Livskraft i samspel

När vintern orsakar problem med bilenBilden är från tidigare i höstas.

 Nu har vintern kommit på riktigt och det säkraste tecknet på det är att det krånglar med bilen. På ett eller annat sätt. Som väl är så fungera motorn som en klocka (ta-i-trä, tvi-tvi-tvi och allt man skall säga). Men det uppstår en del andra småfel som bara är till att lösa efter bästa förmåga.

I första hand så rekommenderar jag några värmande ord och lite väl riktat våld, det funkar för det mesta. Förutom att lösa problemet så känns det rätt skönt i kroppen efteråt då irritationen fått sitt utlopp. Det gäller bara att ha känsla för när det inte hjälper och man behöver ta till andra metoder. Det är en balansgång.
Senast jag använde den här tekniken var imorse när jag skulle sätta i motorvärmaren. Kontakten döljs av nummerplåten som man skall skjuta åt sidan. Smart! Om du åker på vägar som är fria från is och snö eller alternativt kan ställa in bilen i ett varmgarage varje gång du parkerar den. Vilket jag inte gör. Men lite välriktad våld och några värmande ord löste den biffen.

Jag övervägde att använda samma teknik senare på eftermiddagen då bakluckan inte fungerade önskvärt. Det var iallafall den känsla som exploderade i kroppen. Men jag insåg att det var lönlöst. Problemet bestod nämligen inte i att bakluckan satt fast, utan att den inte satt fast. Eller snarare inte förblev öppen efter att jag öppnat den. Inga problem om man bara ska köra. Större problem är det om man först ska lasta en barnvagn innan man ska köra.
Jag försökte vara snabb som en panter och liksom kasta upp luckan i samma rörelse som jag kastar mig ner mot vagnen. Mitt huvud tackar mig för att jag ganska snabbt insåg att det inte skulle funka. Och när inte snabbheten kunde lösa mitt problem så blev det istället min ädla ändalyckt som blev nyckeln. För när jag kilade in rumpan under bakluckan, böjde mig ner mot vagnen och sen liksom lyfte-backade-vred-svor så var tillslut den där vagnen på plats. Ett riktigt smidighetspass.

Men imorgon är det jag som sågar till en bräda av lagom längd innan jag åker ner på byn.

2 kommentarer

  1. Karin

    Ett tips.. Av den anledningen har man alltid ett paraply i bilen!

  2. SlaktarStina

    Smart! det ska jag genast lägga i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Slaktarn´s Gård

Tema av Anders NorenUpp ↑