Livskraft i samspel

Nya vårgardiner

 När aprilvädret är som hårdast och blötsnön vräker ner utanför fönstret, så kan det vara bra att pigga upp sig själv med nya vårgardiner. Sägs det.

Så jag rev ner gardinerna. Och satte upp snören istället. Eller ja, hampa som hållit ihop vinterns höbalar snarare. Det kallas för återbruk. Eller höjden av snålhet, beroende av betraktarens ögon. Själv väljer jag att kalla det för smart. Och praktiskt. Och funktionellt. SlaktarStinas vårgardinsuppsättning helt enkelt.

Kolla bara vilka snygga vårgardiner jag fick! Med blommor och allt!

Och nog piggar det upp alltid. Att se vårljuset som silar in genom de stora bladen och förundras över hur plantan målinriktat griper efter något att hålla fast vid.

Men mest av allt blir jag glad över den här lilla minigurkan som jag hoppas växer sig stor och kraftig. Åtminstone så det räcker till en smörgås. Läckra gardiner alltså.

Jag har redan börjat fundera över höstuppsättningen.

2 kommentarer

 1. Anna Helgesson

  Men så smart! Det vad snyggt också. Bra jobbat där! Och med dina gröna fingrar lär det bli fler än en gurka i fönstret.
  Själv har jag nyss tagit död på en Hortensia. Den här plantan behöver visst vattnas oftare än orkidéerna. Och det visste jag. Men …

  Lycka till med dina planteringar!

 2. Kim M. Kimselius

  Definitivt de bästa gardinerna någonsin! Hörde av maken att vi också har fått små gurkor på våra plantor, själv är jag i Uddevalla, långt hemifrån och har bara sett plantorna skjuta i höjden. Snart dags att sätta ut dem i växthuset.
  Kram Kim 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Slaktarn´s Gård

Tema av Anders NorenUpp ↑