Den här våren bjuder på en fantastisk frihetskänsla. Trots att dagarna och veckorna har gått jättesnabbt så har vintern känts oerhört lång. Evighetslång, nästan. Och då är jag ändå inte den som brukar klaga på årstiderna. Det tjänar liksom ingenting till, har jag lärt mig.

Men jag ska erkänna att jag har känt mig lite instängd den här vintern. För det har inte varit lätt att hitta på saker ute med en liten Knådd. Blöjbyte och amning känns liksom inte så lockande i -10 grader och snöfall. Och aktiviteter som att öva att lyfta huvudet och rulla runt, lämpar sig bättre inne på ett varmt golv istället för ute i lössnön. Så större delen av dagarna så har vi varit inomhus. Hemma eller någon annanstans. Oavsett hur bra dagarna har varit, så finns det ingenting som slår känslan av att kunna vara utomhus.  Och njuta. Andas. Vara.

Så nu vet jag precis hur kossorna känner, när de på våren äntligen blir utsläppta på grönbete. Jag förstår varför de hoppar, sparkar bakut och gör kullerbyttor i ren glädjeyra. För det är precis så som jag känner, just nu när våren äntligen är här på riktigt. Tjohooo!