En nöjd marodör som vilar ut efter sin attack. Den stackars granen blir ganska hårt provad, så man kan undra om den är så nöjd med att tagit hem första priset. Så här i efterhand. Den kanske inte är av så hårt virke ändå, för den har redan börjat barra. Men vem kan klandra den stackaren. Marodören har sina tekniker. Boxar han inte på kulor så hela granen skakar, så rullar han in sig i glittret. Eller tuggar på grenarna. Som för övrigt är ganska bra att gömma sig under när det är någon som tycker att det är slut med buset och dags att gå ut.

All denna aktivitet tär så klart på krafterna, men vad passar då inte bättre än att dricka upp vattnet i julgransfoten. En perfekt utplacerad vätskekontroll för en granmarodör.

Och för att garnnystanen inte ska känna sig bortglömda nu när granen har kommit in, så tog han en omgång med dem också. Men sen var det slut på krafterna och knas-katten, numera kallad granmarodören, lade sig tillrätta i sin gungstol. Det går lätt att somna med ett leende på läpparna när man har fått så mycket uträttat på bara någon timme. En bra kväll helt enkelt. I knas-kattens värld.

I min värld har det också varit en bra kväll. Lyssnar på Elvis julskiva och pysslar runt. Ja, när jag inte jagar katten då. Men det finns något fint i det också. Nu dags för dagens rim;

Rimmet raderat av upphovsrättsliga skäl!