Snart, eller närmare bestämt inom några veckor, så fyller jag 30 år. Det känns ganska befriande på något sätt. Äntligen får jag bli den där tanten som jag alltid varit. Eller tja, får bli och får bli. Jag är ju som jag är. Och för att återuppväcka ett väl använt uttryck från den mest spirande ungdomstiden; ålder är bara en siffra.

Dock har jag fått in en allmän begäran om att upprätta en nätt liten önskelista, och det kan jag väl ställa upp på. De sakerna som jag önskar mig allra mest kanske är lite svåra att ordna, men desto mer credd, kärlek och beundran till den som fixar det.

– Ett bokkontrakt/skribentjobb 
– Cykelbana ner till byn
– Elbil (helst en rosa, eftersom jag varje dag får höra från mina barn att vi måste köpa en rosa bil nästa gång. Oklart varför, men det hade onekligen varit snyggt.)

Men det är klart att det finns även andra saker jag önskar mig.

 • Gammalt hö/halm – Som täckmaterial till odlingarna och därmed är skicket på halmen/höet obetydligt. Med andra ord tar jag gärna emot sådant hö/halm som annars ska slängas.
 • Gamla dagstidningar – ska också vara till odlingarna. Kan ju vara nya också för den delen, men det känns onödigt att länsa affären på de få exemplar som finns, när gamla nyheter funkar lika bra.
 • Arbetshandskar i skinn, Ejendals, stlk 8 – världens bästa arbetshandskar, utan konkurrens. Mitt behov är oändligt.
 • Sättlök/sättpotatis/gurkplanta/frön eller något annat roligt som jag kan peta ner i jorden och bli exalterad över!
 • Skillnadens Trädgård – ja, inte trädgården alltså, utan boken. Så jag kan insupa kunskap och information om hur jag ska bygga min egna Slaktar Trädgård. Inte lika harmoniskt namn, jag vet, men ett gårdsnamn är ett gårdsnamn. Och vårt är Slaktarn´s.
 • Alla Fingrar Gröna – en till odla-bok.
 • Gjutjärnsgryta 5 liter
 • Danskväll
 • Kålnät
 • Hönshus – vilket världens bästa brossa ska fixa! Bara jag fixar en ritning….tips på bra?
 • En egen verktygslåda med lite smått och gott, men framför allt en hammare, en kofot och en fogsvans. Tydligt uppmärkta med mitt namn för att undvika alla möjliga och omöjliga missförstånd.

Ja, men det var väl typ det. Men man får gärna titta förbi utan presenter också, för egentligen bryr jag mig inte så mycket. Men jag blir väldigt glad över halm och tidningar, oavsett om jag fyller år eller inte.

Jaha du, komma här och önska sig massa saker. Men blir det någon fest då?
Om det blir. Men inte i år. Jag och Millimetermannen slår ihop våra hyllningar till jämna siffror, och planerar inför en fest nästa sommar. Den blir vårt utlopp för 8 års tillbakatryckt festkreativitet. Och vad det innebär, kan du gott och väl fundera på…