Livskraft i samspel

Knas-Katten rycker in

Jaha, då var man här igen då. Börjar snart bli dags att döpa om den här bloggen till Knas-Kattens rapporteringsblogg, känns som det mest är jag som skriver nu för tiden. Tror Knas-Matte har någon form av skrivar-kramp. Men det är i och för sig inte så konstigt att hon får prestationsångest, efter att hon läst mina eminenta inlägg.

Hur som helst. Den här gången har Knas-Matte och de där andra tvåbenta ägnat sig åt veden. Att ägna sig åt veden, verkar vara någon form av vår-ritual som de ägnar sig åt. I några dygn så gör de inget annat än att mata den där maskinen med stockar. Och i gengäld spottar den ut vedklabbar. Vilka i och för sig används till att hålla huset så där gosigt varmt på vintern, så jag måste väl ändå erkänna att det är en ganska bra ritual de ägnar sig åt. För jag hade då inte velat göra det, ett jädrans slitgöra verkar det vara. Eller om de själva gör det till det, vad vet jag.

Dock övervakar jag självklart hela spektaklet, så att allt går rätt till. Och så håller jag räkning på hur många proppar som går. Det är ganska många. Och då, när det händer, så kommer en lång besvärjelse om ampere, att säkra upp, och om tvättmaskiner som ska vara avstängda. Det händer också varje år, så det måste ingå i själva ritualen.

Men nu är de iallafall klara. För i år.

Nu till en annan grej. Jag är ju en väldigt snäll, omtänksam och stöttande katt i allmänhet. Och mot min Knas-Matte i synnerhet. Så. Därför tänkte jag be Er, kära läsare, att hjälpa henne ur den här ovanligt långa skrivkrampen hon drabbats av. Därför tänkte jag att Ni, kära läsare, skulle ge henne tips om vad hon kan skriva om. Ett ypperligt tillfälle att påverka vad ni vill läsa! Ställ en fråga, ge ett ämne – lämna vad som helst i en kommentar, så hon kommer igång igen! För skriva, det vill hon. Och grubblar lite för mycket, det gör hon. Tack på förhand.

/Den eminenta Knas-Katten.

4 kommentarer

 1. Maria

  Att läsa om er vardag på gården och ert arbete att göra det bästa av ert hörn av världen är riktigt roligt .

 2. Camilla Wengelin

  Er härliga familj på gården.
  Barnens funderingar.
  Hur får man ut det mesta av livet?
  Vad är livskvalitet?
  Du är så fantastiskt bra på att skriva och formulera dig så allt löser sig ska du se. Kram på dig.

 3. Anna Helgesson

  Fundera hur det var på gården för hundra år sedan. Vilka levde där? Vilka svårigheter och drömmar hade de? Möjligen ikläder du dig knaskattens skinn och skriver ur en katts perspektiv för hundra år sedan.
  Lycka till Stina! Jag vill gärna läsa något av dina alster någon gång, det vet du.
  Stor kram!

 4. Anna Helgesson

  Fundera hur det var på gården för hundra år sedan. Vilka levde där? Vilka svårigheter och drömmar hade de? Möjligen ikläder du dig knaskattens skinn och skriver ur en katts perspektiv för hundra år sedan.
  Lycka till Stina! Jag vill gärna läsa något av dina alster någon gång, det vet du.
  Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Slaktarn´s Gård

Tema av Anders NorenUpp ↑