Livskraft i samspel

Hur man överlever i ett shoppingcenter

I går kom dagen som jag hela veckan våndas över. Dagen då vi var tvugna att ta oss till shoppingcentret för att inhandla diverse prylar. När vi insåg att den här dagen skulle sammanfalla med lördagen innan julafton, kändes ruinens brant nära. Stressade människor med köpmani mixade med skrålande julmusik och oslagbara erbjudanden om glittertoppar och underkläder… blotta tanken gör mig helt matt.

Så vi började lägga upp en strategi. Lagomt till fredagskvällen stod den klart för oss och nödutrustningen var framtagen. Allt var planerat in i minsta detalj och med en förstående nick mot varandra gav vi oss av, exakt på planerat klockslag på lördagsmorgonen. Som två kämpar på väg till okänd mark. Där djungelns lag gäller och där målet var att överleva. Överleva och få med sig de tänkta grejerna hem.

Vi började på bilprovningen. Det hela gick enligt planen. Jag körde bilen och därmed fick den godkänt. Ett vattensäkert drag som aldrig slår fel. Check.

Vidare till köpcentret, även kallat lejonkulan. Nu skulle vår plan verkligen sättas på prov. För att inte tala om teamkänslan och sammarbetsförmågan. Men ingen idé att tveka, så vi kastade oss in. Raka vägen till första anhalten – där splittade vi upp oss, säkrade våra respektive områden. Lakan säkrade – kom. Bra, jag har julgransfoten – kom. Fint, då anser jag steg 2 i operation Shopping avslutad, möt mig vid kassan. Sen vidare till steg tre – klartslut.

Allt gick enligt planen och inom ett par timmar var det över. Vi klarade oss helskinnade och nådde samtliga delmål. Så här i efterhand måste jag konstatera att vi är ett oslagbart team och vår strategi var av världsklass. Bra att ha det med sig om vi hamnar inför den utmaningen igen. Men vår fortsatta plan är att INTE behöva försätta oss i den situationen mer. Aldrig någonsin.

2 kommentarer

  1. Karin

    Hade ni orange band i mössorna också?

  2. SlaktarStina

    nej försjutton! Då drar man till sig alldeles för mycket uppmärksamhet och det kan bli svårt att smyga till sig en plats eller två i kön till provhytten…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Slaktarn´s Gård

Tema av Anders NorenUpp ↑