Knas-Katten var sig inte riktigt lik igår. Ville inte äta eller dricka. Tittade bara åt ett annat håll när jag slängde fram en hårsnodd. Ville inte bli borstad. Var inte med när M skruvade med traktorn. Då är det något som är fel.

Så i morse ringde jag veterinären och han fick en tid ganska omgående. M lånade transportburen som vi använt tidigare. Blev lite halvpanik när M insåg att katten inte får plats. Knas-Katten kvalar nämligen in i den större ligan vad gäller katter och har tydligen växt till sig sedan han senast åkte transportbur. Som tur är, så var våra närmaste byvänner hemma och hade en transportbur modell större som vi fick låna. TACK!

 Väl framme hos veterinären konstaterades att Knas-katten hade feber och ont i magen, men förutom det så såg allt bra ut. Troligen har han nog inte varit så noga med att kolla upp bäst-före-datumet på de måltider han fixat sig ute på gården. Så han fick sig ett par injektioner med antibiotika och vitaminer och är redan på bättringsvägen. Men det blir till att äta medicin både morgon och kväll några dagar framöver.

Känns bra att veta att det inte var allvarligare än så. Nog för att vi inte alltid är sams och för att han är bra knasig. Men kanske är det just därför som vi har sådant bra utbyte av varandra. SlaktarStina och Knas-Katten. SlaktarKatten och Knas-Stina.