Livskraft i samspel

Renovering av utkikstornet

Paris har Eiffeltornet, London har Big Ben, Malmö har Turning torso, och här har vi vårt utkikstorn. Dock är det i stort behov av renovering, så därför har självaste Kungen gett oss pengar så att vi kan rusta upp det. Så ni förstår själva vilken betydelse detta torn har för landets representationsvärde och kulturskatt. Dock kunde inte Kungen själv komma ifrån för att utföra själva byggandet, men som tur är finns här kunniga människor som är beredda att rycka in hans ställe.

Just den här fina eftermiddagen var det tre glada herrar som samlats för att frakta ut virke till tornet. Arbetsgången var väl planerad.

En som fäster kedjorna, och två som tittar på.

En som offrar liv och lem och klättrar upp i den murkna tornet. Och två som tittar på.

 Riktigt så illa var det inte. För hela manskapet behövdes för att ta emot de befintliga trapporna som ska användas till mallar.

De jobbade på bra! Inte ens Kungen hade kunnat göra det bättre.

Så det kommer bli finemang när tornet får sig lite nya, fräscha trappor och kanske ett matsäcksbord. Då kan ni åka hit på utflykt! För utsikten är inte fy skam här uppe på vår lilla kulle.

Återstår att se om Kungen har möjlighet att komma när det är dags att montera trapporna. Eller om herrarna får rycka in igen. Kanske vore det bäst så. Så kan Kungen komma när det är dags för invigning istället. Ja, så får det nog bli. Fortsättning följer.

4 kommentarer

 1. Karin

  Vilket häftigt torn! Det kommer besökas när det är färdigrenoverat. Vad snällt av Kungen att skänka pengar, och vad bra att det finns duktigt folk på lokalnivå som kan utföra jobbet.

 2. SlaktarStina

  Du är mer än välkommen Karin! Och ja, kungen är en snäll filur han.

 3. Karin

  Tack! Vad är det för torn?? kan det vara ett brandtorn, som man spanade efter skogsbränder i förr, innan brandflyget. Det måste ju ha ett kulturhistoriskt värde om kungen skänker pengar, tänker jag. Jag har som mål att besöka kommunens naturreservat i år. Det där tornet får oxå bli ett utflyktsmål.

 4. SlaktarStina

  Ja, det har varit ett gammalt brandtorn. Men innan det blev det så har det faktiskt varit ett vindkraftverk (!) på vår gård. De var före sin tid här uppe… =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Slaktarn´s Gård

Tema av Anders NorenUpp ↑