NÄSTA UTLÄMNING: 22 mars 2024

Hur ser djurhållningen ut?

Våra djur äter enbart grovfoder, dvs gräs, örter och löv, som växer på markerna som vi fått förtroende att förvalta. På sommaren rör de sig genom landskapet och äter av allt det växande, och på vintern äter de hösilagebalar (konserverat gräs) som vi skördat på markerna häromkring. Djuren går ute året runt, föder sina kalvar ute i hagen och går tillsammans med dem ända in på vintern.

Detta skapar ett fint och välsmakande kött, med balanserad mängd omega-3 och omega-6, vilket visat sig ha hälsofördelar för den som äter köttet. Det ger också en varm känsla i hjärtat att veta att djuren har levt ett respektfullt och gott liv, samtidigt som de stärkt de ekossystemprocesser som allt liv är beroende av. När du köper kött av oss, så kan du känna dig trygg med att du främjar en verksamhet som arbetar för biologisk mångfald, god jordhälsa, välmående djur och människor och ett grönskande landskap fullt av liv.

Vi använder inget växtskyddsmedel eller konstgödning, utan använder istället djuren som verktyg för att stimulera växtligheten. Detta ger friska och mullrika jordar som kan ge oss, men framför allt framtidens generationer, rent vatten och näringsrik, giftfri mat från marker som är tåliga i alla typer av väderutvecklingar.

Vad kostar det?

130 kr /kg slaktvikt ink. moms Vikten baseras på vikten innan styckning, då våra omkostnader är knutna till denna vikt. Styckningen sker i 1/4 eller 1/6 beroende av storlek på djuret och önskan från er kunder. Vanligtvis väger de ostyckade bitarna ca 50kg – 85kg, vilket uppskattningsvis ger färdiga köttlådor i storleken ca 32kg – 60kg, benfritt. Du har möjlighet att önska en liten eller stor låda, och kan självklart välja att få med ben och bortputsat fett, i en låda på sidan av.

Vad kostar en liten låda, och hur mycket kött är det?

Utifrån de vikter som varit tidigare, så kan en slaktvikt för exempelvis en liten låda vara ca 45-65kg. Det ger ett kostnadspann på 5850kr – 8450kr/ per låda. Slaktvikten är vikten innan styckning, så mängden kött i lådan väger troligtvis någonstans mellan 30-40kg. 

När jag har slaktvikterna, drygt en vecka innan utlämning, så ringer jag alltid till de som bokat upp sig på lådor, och stämmer av så att storleken känns okej. 

Vad kostar en stor låda och hur mycket kött är det?

Utifrån de slaktvikter som varit tidigare, så kan en slaktvikt för en stor låda vara ca 65-80kg. Det ger ett kostnadspann på 8450kr – 10400kr/ per låda. Slaktvikten är vikten innan styckning, så mängden kött i lådan väger troligtvis någonstans mellan 40-55kg. 

När jag har slaktvikterna, ca en vecka innan utlämning, så ringer jag alltid till de som bokat upp sig på lådor, och stämmer av så att storleken känns okej. 

Vad innehåller lådan?

Lådan innehåller; filé, biff, högrev, entrecote, bog, fransyska, innanlår, rostbiff, rulle, ytterlår, kokkött och köttfärs. Fördelningan är ca 50% styckdetaljer och 50% köttfärs.

Alla styckbitar är uppmärkta och köttfärsen är finmald. Du behöver paketera köttet innan infrysning, och även dela upp styckbitarna i önskad storlek beroende av vad som passar dina måltidspreferenser.

Vart och när hämtar jag köttet?

Kommande omgång är på eftermiddagen fredag 22 mars, och det är Åkes slakt & styckeri i Tolvsbo som ansvarar för slakt och styckning. Jag hämtar köttet från slakteriet och lämnar sedan ut på förbestämda platser. I samband med att vi stämmer av slaktvikten på din andel, kommer vi även överens om utlämningsplats och tid.

Det låter ju jättebra, hur gör jag för att boka? !

FULLBOKAT! VILL DU STÅ MED PÅ RESERVLISTAN SÅ RING STINA!

Du klickar in dig på länken nedan, och fyller i formuläret.

(Bokning av nötkött 22 mars, 2024 – Google Formulär)

Om det känns krångligt så kan du ringa Stina på 073-65 96 671 eller skicka ett mail på slaktarstina@slaktarstina.se

I samband med bokning av nötköttslåda, kommer du faktureras 1000kr, vilket fungerar som förskottsbetalning. Beställningen är då bindande och pengarna kan ej återfås vid utebliven hämtning/avbokning.

Din låda är bokad när du fått en bekräftelse och förskottsbetalningen är betald.

Jag har några fler frågor – vart vänder jag mig?

Ring Stina på 073-6596671