Livskraft i samspel

Ett år äldre.

Imorgon fyller jag 36 år. Och jag som tidigare föredragit att inte uppmärksammat min födelsedag, börjar vända i den frågan. Jag börjar liksom förstå, på riktigt, att det är värt att fira att jag fått vara med ytterligare ett år i detta jordeliv. Att det är något fint att få möjligheten att bli äldre. Att få gråa hår och rynkor, är inte alla förunnat.

Och just nu ruskas livet om, både i det stora och det lilla. Allt är tillsynes som vanligt, och ändå är allting annorlunda. Jag tänker mycket på det, och det färgar mina texter, på ett sätt som får mig att tveka om vart de hör hemma – i byrålådan eller i det offentliga? Och därför har det varit lite tyst här en tid. Jag vågar liksom inte riktigt öppna det där flödet av ord som kommer ut, när upplevelserna av livet behöver bearbetas.

Och jag får heller inte ut någon förklarande text om hur vi löser vatten till korna under vintern, när den där förbannade känsloproppen sitter som ett smäck för formuleringarna. Eller om det är djävulen på axeln, som med segersötma i mungipan kravlat sig upp och återigen börjat viska dumma saker i mitt öra.

Men det är ju knappt så man vill erkänna det – jag fyller ändå 36 imorgon. Borde man inte växa ifrån sådana där dumheter? Kanske händer det på 36-årsdagen? Kanske händer det aldrig? Kanske måste jag hända själv? Kanske är det den där känsloproppen som måste dras ur, så alla forsande ord kan spola bort den förbannade odågan? Kanske funderar jag för mycket och det här bara blir en virrig text? Men det blev en text i alla fall, ibland får man vara nöjd med det lilla. Som att få möjligheten att fylla 36 år.

Och kanske har det börja sippra lite, vid den där proppen. Jag är ändå bara människa. Imorgon en 36-årig människa. Och vill man enbart ta del av lugna leenden, härliga dagar och ljusa känslor – så finns det så många andra platser att välja mellan. Här skriver Kristina – i all sin bräckliga kraftfullhet. Och jag behövde bara påminna mitt 35-åriga jag om det.

6 kommentarer

 1. Tommy

  Ett stort GRATTIS PÅ FÖDELSEDAG EN🎁👏👏👏Bara 36 år och gjort så mycket för Grangärdebygden du och din familj är bara så fantastiska. Önskar dig en härlig födelsedag.

  • forsbergkristina

   Så fina ord, TACK Tommy!

 2. Paula

  Din blogg ruskar om mig som ingen annan! Du har viljan, orden, ambitionerna, målen med livet. Önskar jag kunde uttrycka mig ens hälften så bra som du gör.
  Jag är full av beundran, jag hoppas du aldrig ger upp dina drömmar för en bättre värld. Må solen skina över dig, familjen och djuren, amen

  • forsbergkristina

   Tack för de fina orden Paula, de värmer bättre än vårsolen!

 3. Ingrid Edlund

  Jag tycker om dina texter! Du har språket i din hand!
  Ingrid

  • forsbergkristina

   Tack ingrid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Slaktarn´s Gård

Tema av Anders NorenUpp ↑