Söndag kväll och efter långa julledigheter så är vi nu inne i vardagens rullning igen. Jag älskar det. Jag verkligen älskar vardagen. Älskarälskarälskar. Måndag-söndag, söndag-måndag.

Jag och min papperskalender som på kvällarna tar en stund tillsammans på tu man hand. Matplanering. Fasta tider. Mellanmål. Planering. Kvällsstädning. Träning. Veckohandling med handlingslista. Organisering. Förberedelser. Planering. Prioritering. Listor.

Du hör ju själv, hur orden liksom smeker fram lugnet inom dig. Lockar fram den åtrå till vardagen som du inte visste att du hade. Eller, okej. Ganska osexigt. Och tråkigt. Men så oerhört tillfredsställande. Vardagen.

Nu kan man ställa sig frågan; är jag ett kontrollfreak eller är jag bara tråkig? Svaret är tråkig. Men jag är oerhört nöjd och tråkig. Det räcker för mig.