Jag skäms lite för att erkänna det. Men jag tror att jag curlar Knas-Katten. Han har varit ensam hemma en natt nu, och sanningen slog mig häromdagen när jag inför detta ringer till PlåtStina.

– Vi blir borta ett dygn och jag tänkte höra om du kan gå förbi och kolla om Knas-Katten vill gå in på kvällen?
– Ja, självklart!
-Visserligen har han varit ute dygnet runt de senaste nätterna och inte velat gå in… Men det skulle ju bli så dåligt väder och så…. Så ifall att han vill gå in så vore det väldigt snällt om ni ville kolla det. 

Herregud. Det är en utekatt. En utekatt som har flertalet lador att söka skydd i om det blir dåligt väder. Och miljontals råttor att äta. Han klarar sig uppenbarligen ett dygn ute, eftersom han valt det själv de senaste dagarna. Men ifall han vill gå in och sova i sängen istället…. så vore det ju snällt…

Det är en bortskämd katt. Och jag får nog villigt erkänna – jag är en curling-matte.