En dag när jag med tunga ögonlock och svarta sopsäckar under ögonen gick ner och hämtade posten, så låg den här fina lappen där. Speciellt adresserad till mig och min kära familj.

Om det ändå vore så enkelt. Stå i kassan på livsmedelsbutiken och fråga efter det där paketet med god natts sömn. Jag har ju nämligen rabatt på det. Har ni en säng stående inne på lagret? Ingår lakan och ett par öronproppar? Finns det tillval i form av frukost? Barnvakt förutsätter jag att det ingår. Får man ta med sig sällskap eller ingår det?

Men riktigt så enkelt är det inte. Och inte är det heller så enkelt att det räcker med att köpa ett paket havrevälling för att man ska få en god natts sömn. Då skulle inte det behövas några rabattcheckar, det kan jag lova.

För sen ska man få ungen att äta den också. Och får man väl det, ja då återstår bara resten. Lagomt varmt-torr blöja-snuttis-napp-kvällsrutiner-ont i magen- snor i näsan- hosta-mardrömmar-tandkött som kliar-övertrött-utvecklingsfaser… ja, ni fattar.

Men kanske har jag missförstått det hela. Kanske är det inte bara vällingen som ingår i detta fantastiska erbjudande. Jag måste fråga imorgon när jag ska handla. Om de ändå har en säng där bak på lagret. En säng där trötta småbarnsföräldrar får vila ut när nätterna varit oroliga. Sponsrad av en omtänksam barnmatsproducent. Kanske har de det. Kanske.