Livskraft i samspel

En sådan dag.

Det är en sådan där dag då orden inte riktigt hamnar där jag vill. Då dem liksom stockar sig i både hals och fingrar, och mest far omkring i huvudet som ett disigt moln. Och på axeln sitter den där lilla Djävulen och viskar elaka saker i mitt öra.

Och det är en sådan där dag, då äggskalet inte vill lossna från frukostägget. Då jag tappar nycklar och blandar ihop datum. Missförstår information och slår i tån på byggnadsställningen. Så där så att det sjunger en enformig ton, både i metallen och i mig. Ögonen svartnar och någonstans står ett barn och skriker för att syskonet har tagit en bit av fel frukostmacka.

Och det är en sådan där dag, då självsprickan öppnar sig på tummen. Då matdosan visar sig vara möglig, datorerna krånglar och jag bara hittar en av barnens vantar. Och skor. Och strumpor. Och ändå ligger de ta-mig-sjutton överallt, men ingen är likt den andra. Och utanför fönstret övergår det tidiga aprilregnet i snö.

En sådan dag har det varit idag. Sådanna dagar har det varit hela den här veckan. Tunga, frustrerande, förvirrande.

Men det har också varit en sån dag då kollegan delar med sig av sin matdosa. En sån där dag då jag upptäcker blommor på mina fönstersådda sockerärtor och kossorna är kelsjuka. Då barnen slagit sina mjuka armar runt min hals och viskat hemligheter i mitt öra. Då jag fått middagen serverad och glass med frysta jordgubbar till efterrätt. En ¨sådan dag då jag kommer hem till en uppfylld vedkorg, ursotad spis och en stark hand som ömsint smeker mig över kinden.

Det har varit en bra dag.

Och det ser jag först efteråt som jag i ren självbevarelsedrift toksprungit intervaller i 20 minuter. Tänk vad lite träning kan göra.

7 kommentarer

 1. Anna Helgesson

  Åh och aj! När man är mitt i spelar inte det goda någon roll. Men tack gode gud att det goda ändå finns!
  Kram! ❤

 2. Ulrika Amador

  Lyckan finns i det lilla. Du har så rätt fina Kristina. Bara en fråga om perspektiv. Och att ta några djupa andetag. 🙂

 3. Kim M. Kimselius

  Som vanligt mycket fint skrivet!
  Kram Kim 🙂 (y)

 4. SlaktarStina

  Tack Kim. Och som vanligt värmer din kommentar. 🙂

 5. SlaktarStina

  Tack Anna! Ja det goda finns där, och för mig brukar det vara ett bra koncept att chocka kroppen med någon hård, puslshöjande aktivitet för att verkligen kunna se det goda klart.

 6. SlaktarStina

  Ta några djupa andetag och ge kroppen en endorfin-kick 🙂

 7. John

  The full cupboard of life.
  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Slaktarn´s Gård

Tema av Anders NorenUpp ↑