Livskraft i samspel

Getter som rymmer.

Getter är vida kända för att de är svåra att stänga in, att de rymmer från hagen. Dock inte våra. Okej, de gick genom stängslet första dagen, men efter lite fixande så har det inte hänt igen. Jag och Knas-Katten har analyserat varför våra getter inte rymmer och kommit fram till den uppenbara sanningen;

Vi har uppfostrat dem oerhört bra och är de kompletta getbönderna.

Därför överväger jag att skriva en bok med namnet; ”Så uppfostrar du dina getter och får ett lyckligt liv”, där jag i en steg-för-steg modell lär ut vår unika hantering som får de små liven att dansa efter din pipa. När den boken nått toppen på försäljningslistorna, så kommer jag även att sälja utbildningsprogram med samma tema och bli svinrik (eller snarare gette-rik, höhö).
Lite förhandsinformation bara. Den som anmäler sig nu, kan få ett signerat exemplar till specialpris. Möjligtvis kan den första upplagan vara en lunta med utprintat A4 – man måste ju tänka nytt och unikt!

Men frånvaron av rymning kan ju också bero på att de har ett effektiv stängsel med ganska mycket kräm i trådarna, samt att hagen erbjuder tillräckligt intressant bete. Och att de har fullt med stock och sten att hoppa på. Det kan bero på det.

Men det tror jag inte, det måste vara vår unika hanteringsmodell som är nyckeln till problemet. Såklart.

Och i samma stund som jag skriver det här inlägget så kommer de säkert att rymma. Men om så är fallet, så beror det ju på att de är dumma getter. Inget annat.

2 kommentarer

  1. Eva Ullerud

    Det blir väl Knaskatten som står som författare, hoppas jag? Han har säkert stått för en väsentlig del av arbetet med deras upplärning. Ska han starta eget förlag eller blir det på royaltybasis?

  2. Anna Helgesson

    Kul! Gette-kul! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Slaktarn´s Gård

Tema av Anders NorenUpp ↑