Det har varit en otroligt vacker dag, med minusgrader och strålande sol. Lite mindre snö, men ändå helt okej. Jag har gått omkring i skogen ändå tills det skymde. Vad jag har lärt mig idag är att täckbyxor inte är några bra smygarbyxor. Men oavsett, vad stöter jag på om inte dygnsfärska spår efter min vän lodjuret…!
Tyvärr syns det inte så bra på kortet, men det är fyra tassar och en grop efter att han har suttit och spanat ut över nejderna. Antagligen kan det ha sett något så här.

Men jag tror, jag säger tror, att lodjuret inte hade vit toppluva på sig. Men vem kan veta säkert? Kanske fryser han också om öronen när temperaturen är under noll. Och kanske kommer vi en dag mötas och inse att det som verkligen förenar oss, inte bara är kärleken till skogen, utan även våra mössor.

Gott nytt år på er alla och var rädda om er!

Kom ihåg att inlämningen av adventsakalendern är framskjuten till imorgon, så har du inte redan lämnat in dina svar så har du en utmärkt Nyårsdags-syssla imorgon!