Efter att för andra gången samma dag trampat in massa granbarr i strumporna, så satte Lord of the Dammsugare punkt för julgranssagan. Nu åker den ut. För det spelar liksom ingen roll hur mycket du dammsuger om du har en knasig katt som kommit på att det är roligt att hoppa mellan grenarna, i jakt på fler kulor att slå ner. Då kommer det ner en del barr. Och barren fastnar sen i pälsen och sprids runt lite här och var. Som en julens krydda som sprids runt om i hemmet. Lite granbarr i hallen, lite i sängen. Lite inne badrummet, lite i soffan. En ganska fin variation på vardagen, kan tyckas. Eller ett stort irritationsmoment. Välj själv.

Så vi började hur som helst plocka ner kulorna och glittret. Men fram ur skuggorna smög sig då den nybildade enkattskonstelationen; Granens vänner. Rör inte min gran! Men trots den fredliga protestaktionen så åkte granen ut tillslut. Dock med vissa förhandlingar. Knas-katten fick behålla en julgranskula som minne och leksak till nästa år. För då kommer ju vinnaren i Julgran 2012 att med stolthet inta vinnarplatsen. Helt ovetande om granmarodörens förväntningar och platner…

Jag har fått in de första bidragen i Adventskalendern! Riktigt roligt, jag håller redan på att rättar. Har du ännu inte skickat in ditt bidrag, gör det nu! Imorgon är sista dagen, läs mer under Adventskalender 2011.