Livskraft i samspel

Hurra för mig!

Jag fyller 37 år. Jag har tidigare inte sett någon anledning till att uppmärksamma min födelsedag, men med tiden som går så har jag insett att man ska ta varenda chans man får att fira livet.

Så hurra för att jag blir 37 år! Hurra för mina föräldrar som gett mig en fin grund att bygga vidare på, även om jag tidvis protesterade mot att stapla ved och bo i tält. Hurra för att jag får uppleva hur håret strösslas med silverstrån, och rynkor som berättar om sol i ögonen och vind mot kinden. Hurra för den här kroppen som fött fram två barn och som låter mig uppleva livet! Glädje och smärta, sorg och förnöjsamhet, kärlek och ilska, vänskap och besvikelse.

Fotograf: Louis Nordström

Hurra för ärren, de kroppsliga och de själsliga, som finns där som små kom-ihåg-lappar om hur fort saker och ting kan förändras. Hurra för att jag kan höra fåglarna som kommer om våren och känna doften av kor i februarisol! Hurra för att jag får leva i den spännande tid som är, med så mycket potential att göra saker och ting bättre. Hurra för alla fina människor omkring mig, som låter mig vara Kristina i all min bräckliga kraftfullhet, oavsett kläder, oavsett sinnesstämning. Jag gör allt jag kan för att ni ska få drass med mig flera år till.

25 kommentarer

 1. Maria

  Stort hurra för dig och för livet i all dess härlighet!!

  • forsbergkristina

   Ja HURRA för att vi får vara med!

 2. AnnaS

  Tack för din tacksamhet. Jag ska låta den smitta av sig även på mig!

  Ett stort grattis till dig!

  • forsbergkristina

   det hoppas jag den gör – tack!

 3. Laine Hutter Ehn

  Varmt grattis! Du är en stor inspiratör!
  /Laine Hutter Ehn

  • forsbergkristina

   tack!

 4. Mårten Laurell Thorslund

  Hurra och grattis! Vi som följer i dina spår, känner till dina tassemarker och gillar bygden och dig hurrar på distans och applåderar ert trägna, inspirerande arbete och hoppas finfikat med er i helgen blir bra!

  • forsbergkristina

   Tack Mårten! hoppas ni har det bra uppe i norr.

 5. Annastina

  Tack för dina ord,idag var de särskilt viktiga för mej.
  Såna som du är det för ont om.
  All kraft till ditt liv.

 6. Margareta Eriksson

  Hurra för att det finns en människa som du! Du skänker glädje och förtröstan med dina bloggar.
  Grattis till dem som har dig i sin närhet.

  • forsbergkristina

   Men så fina ord – tack!

 7. Lars Sandstål

  Stort Grattis på dig 😃👋

  • forsbergkristina

   tack!

 8. Anna-Lena

  Det är en ynnest för varje år man får fira sin dag och att få strössla håret med silver. Rynkorna som visar att vi lever. Grattis på födelsedagen! 🎶🎉🇸🇪🌷

  • forsbergkristina

   Precis så – alla får inte den möjligheten – det är en ynnest!

 9. Ingrid Edlund

  Jag tycker verkligen om ditt sätt att skriva. Leendet kommer!

  • forsbergkristina

   det är bra, att leendet kommer!

 10. Torsten Sundbye

  Hurra för dig som människa och stor inspiratör och för att jag tror att du är från Ljusdal liksom jag är, fint ställe att växa upp på!!

  • forsbergkristina

   många av de finaste människorna jag känner har en koppling till Ljusdal, tyvärr är det väl den enda kopplingen dit jag har – att jag känner människor därifrån. Jag härstamma mer runt Siljanstrakten, och möjligtvis en gnutta från Jämtlandstrakten också.

 11. Vivianne Karlsson

  Stämmer in i Hurra för dig Kristina, fantastiskt fint allt du vidrör. Särskilt trevligt med korna.

  • forsbergkristina

   vad fint att du tycker det – tack!

 12. Inge-Gerd Kvarnström

  Hipp hipp hurra bästa du…gillar verkligen allt du skriver och berättar.

  • forsbergkristina

   Vad glad jag blir – tack!

 13. David Stillman

  Grattis Stina! Dina ord går rakt igenom min skärm och jag känner doften av vår och kor… underbart, tack.

  • forsbergkristina

   TAck David!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Slaktarn´s Gård

Tema av Anders NorenUpp ↑