Livskraft i samspel

Kyrkstigen restaureras – del 1

På uppdrag av Hembygdsföreningen, så hamnade jag i skogen med en sprayburk. 
Ett bra sätt att nyttja min fulla konstnärspotential. 
Men även ett bra sätt att märka ut Kyrkstigen, en gammal stig som byborna här i skogen förr använde för att ta sig ner till kyrkan.
Nu har den tyvärr börjat växa igen. Om det beror på minskad besöksfrekvens i kyrkan eller latare mänsklighet, förtäljer dock inte historien.
Hela Team Slaktarn´s var självklart med. Jag och pyret höll i sprayburken och märkte träden. I motvind visade det sig när vi kom hem, då även vi var Kyrkstigsmärkta. Och ser ni några fler personer med orangea prickar i ansiktet, så ska ni ge dem en klapp på axeln och tacka för ideellt engagemang, för de har nog antagligen också varit ute och märkt upp sin del av stigen. 
Nu kanske inte alla är så dumma och sprayar i motvind, men ändå. 
Nästa del i arbetet blir att bygga spångar över surhålen. Vi insåg att det är en del material som behöver bäras ut, så är det någon som behöver träna, vill ha en skogsupplevelse och fint sällskap, så är ni välkomna att höra av er! Fika ingår!

4 kommentarer

 1. Eva Ullerud

  Håller tummarna för att den renoverade kyrkstigen ökar såväl församlingens motionslusta som deltagande på söndagsaktiviteten.

 2. Kim M. Kimselius

  Ett viktigt arbete. Vi har en kyrkväg här i byn. Tyvärr är det ingen som vill göra något åt det. Förr kunde jag promenera den. Nu är den igenväxt.

  Bra jobbat! Trots orange prickar.

  Kram Kim

 3. SlaktarStina

  det återstår att se!

 4. SlaktarStina

  Vad tråkigt, hoppas någon snart inser värdet av att hålla den gamla stigen framkomlig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Slaktarn´s Gård

Tema av Anders NorenUpp ↑