Slaktarn´s Gård

Livskraft i samspel

Min kropp.

Min kropp  är inte vacker. Den är inte snygg, sexig, söt eller välformad. Den är inte mullig, tjock eller smal. Min kropp är inte ful, äcklig, lagom eller mjuk. Min kropp är min kropp och den är ta mig fan helt magisk.

Med min kropp kan jag känna värmen från mina sovande barn, lyssna till deras andetag. Jag kan se naturens skiftningar när jag går dit jag vill. Med min kropp kan jag dansa tills jag blir alldeles hög på endorfiner, själv eller tillsammans med andra. Jag kan cykla så att jag känner vinden mot min kind, regnet i mitt ansikte och hjärtat som slår. Med min kropp kan jag känna smaken av bären i skogen, jag kan knyta mina skor, jag kan känna kattens mjuka päls när han lägger sig tätt intill.

Med min kropp kan jag inte längre springa som jag gjort förut. Med min kropp kan jag inte se små siffror på långt avstånd. Men jag kan känna doften av mitt livs kärlek. Känna pirret i magen och värmen i bröstet när han håller om mig. Jag kan ta emot kärlek och jag kan ge.

Med min kropps signaler jag kan förstå att någonting är fel, inuti eller utanpå. Ibland kan jag åtgärda det, ibland inte. Jag kan känna glädje, rädsla, saknad, sorg, nervositet, lycka. Jag kan gråta. Eller skratta. Ibland både och.

Med min kropp kan jag uppleva livet, och jag lever mitt liv genom den. Tack kroppen för att du finns. Du är helt jävla magisk.

7 kommentarer

 1. Läser precis Livet efter dig av Jojo Moyes.
  Jag slås ganska ofta av tacksamhet över min kropps funktioner. När jag är ute och går, cyklar eller något annat då jag behöver kraft. Och då HAR kraft. Tacksamhet över en frisk kropp! Vi tar oss själva för givet. Både kropp och själ. Tack för din lovsång till kroppen. Den var fin. Jävligt fin. 💕

 2. Läser precis Livet efter dig av Jojo Moyes.
  Jag slås ganska ofta av tacksamhet över min kropps funktioner. När jag är ute och går, cyklar eller något annat då jag behöver kraft. Och då HAR kraft. Tacksamhet över en frisk kropp! Vi tar oss själva för givet. Både kropp och själ. Tack för din lovsång till kroppen. Den var fin. Jävligt fin. 💕

 3. Ja du !! Man ska ju vara glad åt sin kropp, men ibland är det inte så lätt när det pöser över här och där. Men man får jobba med att se det positivt, men det kan ju ta sin tid. Kram 😉

 4. Anonym = Sivan 🙂

 5. Min kropp har en åsikt, en uppfattning och en vilja som är allt sin egen. Den vill inte lyssna till min vett. Den vill äta när jag vill gå när i vikt. Jag är tvungen att lura den, nu till exempel med att tugga gum för att får den att sluta med det där suget efter fettbildande mat. Dumma kropp!

 6. Helt rätt! Fast jag tror nog att du är både söt och sexig och allt det där 🙂 I alla fall för din kärlek och det kommer du långt på.

  Jag höll ett tal för en vän som fyllde 50 för nåt år sedan. När jag satte mig ner igen böjde min dotter sig fram och så sa hon stolt "fasiken mamma, vad snygg du är!". Gissa om det värmde för att mina barn är stolta över mig betyder så oändligt mycket även om jag inte är nån fotomodell direkt 🙂

 7. Jättefint skrivet! Det finns så mycket man tar för givet tills man inte längre har det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Slaktarn´s Gård

Tema av Anders NorenUpp ↑