Jag har satt mig med studieböckerna nu igen. Motorsågskörkort på nivå A+B är vad som hägrar som slutmål. Det känns spännande. Mycket spännande. När det här är över ska jag klara av att ta ner ett fullstort träd, själv.

Mycket användbar kunskap med andra ord. Iallafall när man bor som vi gör. Vilket också kanske är anledningen till att majoriteten av kvinnorna på kursen har sina rötter här i skogen.

Hur som helst så har vi iallafall kört igång i vår lilla studiegrupp. Vi har kollat film och planerat upp studiegången. Fikat. Besiktat skyddsutrustningen och gått igenom de olika sågtändernas funktion. Fikat. Börjat fila kedjor och skruvat med sågen. Tränat på att lägga första förband när inget första förband finns att tillgå, trots att reglementet säger så. Fikat.

En bra start, med andra ord. Till helgen drar vi igång med första riktiga utbildningsdagen tillsammans med våra instruktörer från Säker Skog.  Spännande och roligt! 
Då får vi träffa de andra studiegrupperna, vilket alltid är lika givande. Min erfarenhet från röjsågskursen säger mig att jag kommer samtala med en hel hop med människor som jag annars aldrig skulle få nöjet att hälsa på. Bara det är ju värt besväret. Men först ska det lagas sågskyddsbyxor. Håhåjaja.