Livskraft i samspel

Mysteriet med blomman – hjälp mig!

När man sveper med blicken över en massa, så kan det ibland hända att ögonen fastnar på något. Fastar på någon. Som på något sätt utmärker sig, sållar sig från den övriga massan. Detta hände mig här i dagarna när jag strosade grusvägen ner till grisarna. Där, i dikeskanten, stod den här skönheten i ensam majestät. Den trollband mig och jag vill nu veta dess namn, men har ännu inte lyckats ta reda på det.

Men jag vet ju, att ni, min kära läsarskara, är en hop oerhört pålästa, allmänkunniga och högst intelligenta människor. Och därför tänkte jag vända mig till er med den mystiska blomman – kan någon hjälpa mig artbestämma? Min nya kärlek behöver ett namn och jag vill veta hur jag bäst vårdar den för att den skall fortsätta trivas i min marker!

På bilden här ovanför ser ni dess ståtlighet, med den kala stjälken och en grön krage kring den vackra blomman. Intill marken har den några blad som ser ut enligt bilden nedan.

Nu ställer jag allt mitt hopp till er – hjälp mig!

2 kommentarer

  1. Mareric

    Hej! Jag är fullständigt obildad när det gäller gröna saker men min svägerska brukar ha koll. Detta är svaret från henne: "Oj de va svårt. Kan faktiskt vara en helt ny sort för mig. Ser ut som en korsning mellan humleblomster (geum rivale) och nån mera kultiverad sort som exempelvis Geum Alabama slammer… Har kollat genom de mesta sorterna på slu men har inte hittat en matchning. Ibland så kan ju en blomknopp bli skadad av tex trimmer i tidigt skede och sedan fortsätta växa och få en annorlunda form." Spännande! 😁 Hälsningar Maria Jonsson

  2. Maria Jonsson

    Fin blomma! Jag kan inget om växter men frågade min svägerska som brukar ha stenkoll. Hon har inte sett den förut men "funderar på om det kan vara en slags korsning mellan humleblomster (geum rivale) och nån mera kultiverad sort som exempelvis Geum Alabama slammer". Hon Har kollat genom de mesta sorterna på slu men har inte hittat en matchning. "Ibland så kan ju en blomknopp bli skadas av ex trimmer i tidigt skede och sedan fortsätta växa och få en annorlunda form." ☺

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Slaktarn´s Gård

Tema av Anders NorenUpp ↑