Livskraft i samspel

Nya vyer.

Söndag. Veckan har rusat iväg och vi har mest slagit stängsel till nya hagar. Tänk vad många vackra vyer vi får se när vi vandrar runt i markerna! Det är en vacker bygd vi lever i och en tacksamhet att få förtroende till att slå upp ny hagar. Så många vyer jag annars aldrig skulle bevittna. Så många fina stunder när vi arbetar tillsammans.

På lördagen flyttade vi kor och kalvar till Playa del Västansjö ,och möttes av glada och nyfikna människor som utropade; ”Vi måste fira att korna är här!”

Så svettiga och lortiga till trots, bjöds vi på smörgås, kaffe och nybakad kaka. Då glömmer man alla timmar och tusentals steg som ägnats åt stängeldragning. Då glömmer man hotande torka och oron som skaver. Just då, finns bara glädje och tacksamhet över stunden som är och alla fina människor vi träffar till följd av det. Det är allt bra fint att få vara ko-bonde.

Det är det oftast, fint att få vara ko-bonde. Nästan så man undrar varför inte alla är det?

3 kommentarer

 1. Inge-Gerd Kvarnström

  De är ni väl värda, kaffe med dopp. Vilket grymt jobb ni gör. Så härligt att se kor och kalvar i flock. Öppna landskap. Jag har nu fått hit mina fyrbenta grannar i Östanbjörka. Så mysigt…nyss haft en pratstund med dem. // Inge-Gerd

 2. Tommy Södetholm

  Vad ni som familj gör för för vår bygd är så underbart fint. Att se korna beta och få njuta av gräset energi och omvandla det energi till så många andra ute i våran fina natur. Ni är rigtiga hjältar stort tack för att ni finns. 🤗🤗🤗

  • forsbergkristina

   Stort tack för de fina orden Tommy!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Slaktarn´s Gård

Tema av Anders NorenUpp ↑