Livskraft i samspel

Rotkapning.

Helgens familjeaktivitet bestod av rotkapning. Rotkapning är ett konststycke i sig och vill du lära dig mer om det rent teoretiskt så kan du kolla in här.
Det var en hel del vindfällor att ta reda på uppe hos mor min, och för att allt ska flyta på fint kräver det sin organisation. Dessutom är det roligare om alla är engagerade, det blir en fin familjeaktivitet helt enkelt.

Eftersom jag ännu inte kommit så pass långt i min inofficiella motorsågsutbildning, höll jag mig på servicesidan. Servicesidan innebär att fixa fika och mat vid rätt tidpunkter, ett riktigt avgörande moment som icka skall föraktas. Dessutom ingår det att passa små avkommor åt dem som hanterar sågen bättre än mig (än så länge), samt att serva med torra handskar. Ett riktigt hästjobb med andra ord, så därför var vi tre som delade på uppgiften. Vi var ett bra team som kompletterade varandra bra – mor stod för erfarenheten, jag för organisationen och syrran för känslan av service. Det blev skitbra. Och som alla vet, så finns det ett bra team runtomkring, så kan de som ska sköta uppgiften göra det på bästa sätt. Så innan solen gick ned var träden kapade och klara, magarna var mätta och belåtna och alla hade ett leende på sina läppar – kan en dag bli så mycket bättre?

1 kommentar

  1. Anonym

    Tack för en fin dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Slaktarn´s Gård

Tema av Anders NorenUpp ↑