Knas-katten är sjukskriven sedan i lördags. Han kom då hemlommande framåt småtimmarna med en skadad tass. Antagligen har han varit i slagsmål. Med vad och varför förtäljer dock inte historien.

Vi avvaktade ihopp om att det skulle bli bättre, men icke. Den i vanliga fall kvicka katten fortsatte att hoppa på tre ben och titta på oss med medlidsökande blick. Ett tag misstänkte vi att han fejkade. För ibland sprang han som vanligt, men när han kom in så började han hoppa på tre ben. Oerhört misstänksamt. Och han har ju gett sken av att känna sig lite bortglömd sedan Knådden gjorde entré. Men vid närmare undersökning av tassen kunde vi konstatera att den var nog faktiskt skadad.

Så idag har vi besökt vetrinären. Knas-katten har fått medicin och ett sjukintyg som intygar att han är skadad i tassen och har rätt att avstå från heltidssysselsättning, om han så behagar, den närmaste veckan. Sen får vi väl se hur läget ligger. Kanske kan han börja lite smått på deltid.

Då vikarier är svåra att få tag i (och egentligen kanske inte är särskilt välkomna eftersom det antagligen är en potentiell vikarie han har fått stryk av), så får jag nu sköta hans jobb tills han tillfrisknar. Alternativt får hans arbete samlas på hög och han får jobba ifatt när han är tillbaka. Vi får se hur det blir.