Livskraft i samspel

Vi lever som parasiter.

Så kom då dagen. Dagen då jag står där, illaluktande av stresssvett efter veckohandling med en trött ett-åring Tvättmaskinen full med nerbajsade lakan, disk upp till taket och ett hungrigt barn som hänger i mitt ben medan jag försöker fylla potatiskastrullen med vatten. Vatten som inte kommer. Vatten som är slut. Torrt i brunnen, torrt i kranen, blött på kinden.Typ.

Det är då man bara vill lägga sig ner och gråta. Men det hjälper föga när man börjar närma sig sina 30. Så det var bara att plocka ur de uppblötta bajslakanen i en balja och stuva in det i bilen tillsammans med ett skrikande barn, en potatiskastrull och en påse duschgrejor och leta reda på någon som kunde undvara oss lite vatten. Och det fann vi tillslut, som tur är.

Och sen dess lever vi nu som små parasiter. Duschar lite här, tvättar lite där, äter lunch där och middag här och hämtar dricksvatten i dunkar och flaskor.  För nu är det helt slut i brunnen, nästan så att det dammar. Vattenkannor, hinkar och dunkar finns utspridda lite varstans i huset och det hela skulle kunna vara en scen ur filmen Drömkåken. Det tär på krafterna att rodda detta… spektakel. Så om kvällarna, när ännu en vattenlös dag är avklarad, så sjunker jag ihop som en dåligt gjord sockerkaka under täcket. Utmattad. Törstande (ha   ha   ha) efter sömn och vila för att orka med ytterligare en vattenlös dag. En parasitdag.

Så därför, gott folk. har uppdateringen här blivit lidande. Just nu har jag en del annat att stå i, så att säga. Men sen, sen när vattnet är fixat, vilket det förhoppningsvis är om en vecka, så har jag en hel del att berätta för er. Om hamburgaren som fick mig att gråta, en gympasal som står tom och dinosaurierna som får människorna att flockas längst vägarna här i skogen.

Tills dess, ta hand om varandra och njut av varje droppe vatten som kommer till er utan den minsta ansträngning. 

10 kommentarer

 1. Anonym

  Ni skulle väldigt gärna få bo hos mig,men min brunn är också snart tom,vi får fixa en husvagn och bo på någon camping.Skämt åsido det är inte roligt alls.Kramar från Skeberg.

 2. Anonym

  Till Gustafs och Hytting är ni ju alltid välkomna!
  Hör av er så hjälps vi åt.
  Styrkekramar från oss i Gustafs.

 3. Anonym

  Kämpa på! För varje dag som går är ni närmare den dagen då vattnet kommer.

 4. Anonym

  …och här i storstan finns det gott om vatten. vi erbjuder även husrum med sådana morderniteter såsom tv, dusch och tvättmaskin. och bara för att det är just ni så slänger vi med lite katten, hönor och en och annan barnvakt också. så välkommen till siljansnäs! 😉
  kram skorpan

 5. Anonym

  I Fröjdberget finns det gott om vatten!
  Anna-Karin

 6. SlaktarStina

  TACK!

 7. SlaktarStina

  Vi kämpar på, har vi tur är det här snarare än vi anar!

 8. SlaktarStina

  Siljansnäs skulle kunna vara paradiset här på jorden. Tack för all hjälp!

 9. SlaktarStina

  Vad bra! Kanske kommer vi upp en sväng och fyller på våra vattenflaskor… =)

 10. SlaktarStina

  Snart kan du dra hit husvagnen för snart har vi vatten – jippie!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Slaktarn´s Gård

Tema av Anders NorenUpp ↑