Livskraft i samspel

Webinarie om lokal matförsörjning

På torsdag kl. 18.00 kommer jag delta i ett webinarium, anordnat av Omställningsnätverket. Jag kommer prata om de insikter och tankar som gjorde att jag sa upp mig från lönearbetet för att bli självförsörjande, och hur detta senare utvecklats till att driva ett regenerativt lantbruk. Jag kommer prata om mina tankar kring lokal matförsörjning, livskraft och friheten och glädjen att kunna framställa sin egna och bygdens mat. Det kommer finnas möjlighet för frågor och diskussion och jag ser fram emot att möta er! Välkomna!

Du anmäler dig enklast genom att gå in på Omställningsnätverkets FB-sida, leta upp webinariet bland deras evenemang och där anmäla dig via länken. Sen när webinariet närmar sig så kommer du få en länk via mail, vilken kommer ta dig direkt till webinariet.

Har du inte FB så kan du gå in på www.eventbrite.com och söka på Omställningsnätverket.

Webinariet är en del av en serie, där Omställningsnätverket i samarbete med Omställning Österbotten bjuder in till samtal om lokal matförsörjning i Coronakrisens skugga. Först ut var Johannes Wätterbäck, även känd som Farbror Grön, och nu är det alltså min tur. Andra personer som kommer ha webinarium framöver är bla Jörgen Andersson, Maria Österåker, Fredrik Rosenqvist, Anita Storm och Andrew McMillion – kolla in Omställningsnätverkets FB så missar du inget!

2 kommentarer

 1. Krister

  Självförsörjning…
  Finns det inte mycket egoism kring detta?
  Om folk handlar i butiker så får samhället in lägre skatteintäkter och avgifter. Samtidigt tror jag att människor kräver fortsatt välfärd. Att ambulansen skall komma, brandkåren och att avlopp mm skall fortsätta fungera m m. Finns dylika diskussioner bland entusiaster?

  • forsbergkristina

   Det ena utesluter inte det andra tänker jag. Fortsatt välfärd är en självklarhet, men vi måste också var införstådda med vad den i dagsläget bygger på. Lokalmat matförsörjning kan vara den drivande kraften och navet i en fortsatt välfärd. Det kan ge arbetstillfällen och stärka den lokala ekonomin, samtidigt som den stärker den livsmiljö som ”konsumenterna” befinner sig i. Den egoism som jag kan se, är den välfärd som vi står i nu, där individen inte tar ansvar för sin egna matförsörjning och anser att sin rätt till tomater året om, till ett ”billigt” pris, är viktigare än de hårda arbetsvillkor och miljöpåverkan som gör detta möjligt. Jag kan inte svara för vilka diskussioner som finns bland de entusiaster som du menar, men ingen jag har pratat med förespråkar egoism och minskad välfärd, snarare större ansvar och mer medmänsklighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Slaktarn´s Gård

Tema av Anders NorenUpp ↑