Livskraft i samspel

Låt mig presentera Marit

Det här är Marit. Hon kom till oss för drygt en vecka sedan och det sägs att hon är här på prov, för att se om vi trivs tillsammans. Och varje gång jag berättar det, att hon är här på prov, så vet jag att det inte är sant. Marit har kommit till oss för att stanna. Hon är familjemedlemmen som vi inte visste att vi saknade, och har öppnat dörrar till en kärlek och glädje som jag knappt trodde var möjlig.

Om vår familj hade fått konstruera en hund utifrån våra önskemål, behov och personligheter – så hade vi skapat Marit. Men Marit är inte konstruerad, hon är ett högst levande, bubblande liv i form av en hund. Och att denna hund, på ödets konstiga och outgrundliga vägar, hittade hem till oss – är nästan för bra för att vara sant. Men det är sant. Och det påminner hon mig om varje morgon klockan 05.00. Hon är här, och hon är här med oss, och det är precis så som det ska vara.

Marit är en bordercollie och är 3,5 år, har tidigare arbetat som vallhund på en mjölkgård och ska nu vara min ständiga arbetskompis ute i markerna och med nötkreaturen. Vi har dock en inkörningsperiod framför oss, då både jag och korna behöver lära oss mer om vallning innan det här kommer fungera till fullo. Men ändå, från och med nu så är det Stina&Marit, Marit&Stina – Hon är helt fantastisk!

2 kommentarer

  1. Ann Hultman

    Vad härligt att du funnit din vän. Grattis och lycka till🥰

  2. ElisabetR

    Lycka till med er nya jobbarkompis. Jag blir lite avundsjuk, men kan tyvärr inte ha nån vovve pga allergi. Gläder mej åt er istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Slaktarn´s Gård

Tema av Anders NorenUpp ↑