Livskraft i samspel

Om midsommartalet.

I helgen bar jag högtidskläder och framförde ett tal I kyrkan. Det var en mycket fin upplevelse, som jag hoppas får leva kvar i minnet tills dagen jag dör.

Jag vart omtumlad och golvad av alla känslosamma reaktioner efteråt. Alla människor som kom fram, alla fin ord, omfamningar och handslag. Jag är så glad över den stunden. Den kommer jag alltid bära med mig. Tacksam att jag fick förtroendet. Och över alla som närvarande. Men orden och känslor som jag fick ta del av efteråt, är ovärderliga. Tack.

Många uttryckte en önskan om att jag skulle publicera talet i text. Och det glädjer mig att människor vill att talet ska leva kvar. Men jag har funderat på det där. Och jag vet inte riktigt vad jag själv tycker. Det är skrivet som ett tal, så jag tycker att det hela blir lite platt och tråkigt i textform. Men jag ska fundera vidare. Kanske går det att publicera det ändå, men i ljudformat? Kanske kommer det som text ändå? Tiden får utvisa.

Jag njöt av att var uppklädd och att ha krans i håret. Så när verkligheten kallade igen, så fick kransen sitta kvar. Leksandsdräkten byttes dock mot något mer ändamålsenliga kläder.

Och sen lagade vi stängsel. Och sen fick jag avbryta mitt i matlagningen för att åka ner och fösa kalvar som envisades med att springa in på åkern och härja runt i hösträngarna. Och då såg vi ett retsamt regnväder i horisonten, så då blev det till att rulla balar tills långt in på natten. Och sen kom vi hem mitt i natten, och då var det bara att avsluta matlagningen och ställa sig och slå in paket till födelsedagsbarnet, som är väldigt snabb med att påminna oss om att han inte gillar att fylla år i skördetider.

Livet fortsätter helt enkelt. Och jag längtar tills nästa gång jag får anledning att klä upp mig i dräkt och krans.

(Kransen är bunden av mycket skickliga My Ottosson)

2 kommentarer

  1. David Stillman

    Härligt…avis på dom som fick höra talet live och i en fin inramning.
    På nåt sätt har du även högtidsdräkt där i vattnet i färd med att fixa stängslet.

    • forsbergkristina

      Ja, det går nog inta att återskapa stunden i kyrkan – det var fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Slaktarn´s Gård

Tema av Anders NorenUpp ↑