Livskraft i samspel

Den lilla exotiska spindeln

 Okej, så här är det. Om du tycker spindlar är väldigt obehagliga små djur som helst inte borde få finnas på vår planet, eller iallfall inte där du är – ja, då ska du nog avstå från att titta vidare i detta inlägg. Eller så gör du det ändå och kan sen känna dig stolt över att du faktiskt vågade, trots din rädsla. Som en början till en KBT-behandling kanske? Hur som helst…

För nu så ska ni få bekanta er med en av mina kompisar! Eller kompisar och kompisar, den är en av alla dem som verkar tycka om att bo här precis som jag, eftersom jag ser den med jämna mellanrum. Men som vanligt vet jag ingenting om den, så hjälp mig!

Jag tycker den här spindeln är så oerhört fascinererande då den har så starka och vackra färger. Den ser lite ut att höra hemma i någon regnskog i ett exotiskt land, men om så är fallet så har den emigrerat hit till lugnet i vår granskog. Jag kan inte klandra honom/henne.

Åh vad tråkig och nördig hon är! tänker ni kanske nu. Ja, så kanske är fallet och det trivs jag med. Men jag vill också ge dig något att fundera på; om jag hade visat samma bild och sagt att det var från min backpacker-resa i Amazonas djupaste regnskogar – hade du reagerat på samma sätt då? Antagligen inte.

Jag kan tycka att ibland är vi så upptagna med att upptäcka världen, att vi glömmer att upptäcka vad som finns omkring oss. Så berätta nu – vad har du upptäckt idag? Än är det inte försent!

5 kommentarer

 1. Sandra

  hejhej!! ja tror att det är en Gurkspindel 🙂 //Sandra

 2. Karin

  Idag har jag upptäckt en buskskvätta! En ny art på min fågellista. Den höll mig sällskap då jag intog min lunch vid Bysjöns strand i Västansjö.
  Jag ska ta med min nyinköpta tubkikare och komma förbi någon dag. Förresten,, hur går det med tornet?

 3. SlaktarStina

  Ja, det verkar kunna stämma!TACK! Har du bra allmänbildning eller har du något trick för att ta reda på?

 4. Sandra

  mormor har en gammal kryp- och insektsbok 🙂 🙂

 5. SlaktarStina

  Vilken bra mormor! Jag måste nog också införskaffa mig en sån. En kryp- och insektsbok, alltså.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Slaktarn´s Gård

Tema av Anders NorenUpp ↑