Livskraft i samspel

VAB – några oskriva regler

VAB. Det finns några oskrivna regler när det gäller VAB och jag tänkte att vi kan ta oss en genomgång för den oinvigde.
 
– Barnen blir ALDRIG sjuka samtidigt. Oftast överlappar dem varandra ganska exakt, så att du hinner bara känna den där förhoppningen, se det där ljuset i tunneln, för att sen – PANG – nästa barn. Eller nästa åkoma.

– Ovanstående gäller dock inte om det handlar om magsjuka. Då är alla sjuka samtidigt. Antagligen du som förälder också, och den andra föräldern med. Antagligen har ni bara en toalett och du inser att du borde ha rensat avloppen för längesen. 

– VAB kommer alltid olägligt.

– Och ungefär hälften av er reagerade nu på ovanstående mening med; Mäh, varför skaffar man barn då om man inte vill vara hemma med dem?!?!?

VAB kommer alltid mer eller mindre i januari/februari. Du kan lika gärna skriva in det i 2018 års kalender redan nu, så att du inte överrumplas. 

VAB är mysigt. I bästa fall de första två dagarna. Och på Instagram. Men allt därutöver, så är det inte helt ovanligt att ha en krypande rastlöshet i kroppen. Toppat med lite uppgivenhet. Gnälliga barn är gnälliga barn. Och ger oftast gnälliga vuxna som resultat.

Så. Nu har jag gnällt klart för den här gången. Nu ska jag ta mig samman och ladda för en ny omgång vattkoppor. Kanske syns vi i civilisationen igen lagomt till påsk. Fyll gärna på listan om ni vill!

4 kommentarer

 1. Anna Helgesson

  Jag har kommit över VAB-stadiet och kan bara trösta dig med att jag vet att det går över.
  Just nu VAM-ar jag. Vård Av Mig. Inte mysigt alls efter två veckor. Inte ens på instagram.

  Önskar dig en bättre månad. Vem vet, mars kanske kommer med både friskhet och tussilago. Det hoppas jag och önskar jag dig.
  Kram Kristina!

 2. Kim M. Kimselius

  Alltid lika underbart att läsa det du skriver, oavsett vad du skriver om.
  Kram Kim 🙂

 3. SlaktarStina

  Tack Anna! Krya på dig!

 4. SlaktarStina

  Det glädjer mig att du läser! Tack för dina fina ord!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Slaktarn´s Gård

Tema av Anders NorenUpp ↑